USB Webserver met Joomla

Al langere tijd leek het mij handig, een portable webserver met daarop een CMS zodat ik bepaalde informatie makkelijk tot mijn beschikking heb als ik ergens heen moet. In al mijn enthousiasme heb ik USB Webserver en Joomla gedownload en ben ik aan de slag gegaan.

Als eerste heb ik USB Webserver op mijn computer gezet en deze gestart. Vervolgens heb ik met PHPMyAdmin een nieuwe database aangemaakt voor Joomla. Na het aanmaken van de database heb ik de Joomla bestanden uitgepakt naar de root van de webserver. Vervolgens heb ik mijn internet browser gestart en mijn webserver benaderd. Dit verliep allemaal zonder problemen en ik kreeg netjes de installatie schermen van Joomla te zien.

Na het invullen van alle gegevens in de Joomla installatie schermen ben ik verder gegaan met het voltooien van de installatie. Helaas ging het hier mis, Joomla probeerde de benodigde acties m.b.t. de database uit te voeren maar dit proces bleef telkens hangen. Na wat uitzoekwerk bleek dat er een aanpassing nodig was in één van de Joomla installatie bestanden.